Повернутися назад

Як обрати правильне
згущене молоко

Згущене молоко вважається найбільш корисними солодощами, оскільки містить багато кальцію та інших корисних мінералів та вітамінів, але на відміну від багатьох інших солодких продуктів не мыстить дріжджів та харчових добавок.

Обираючи згущенку будьте обережні, адже на наших прилавках безліч підробок. Згідно ДСТУ справжнє згущене молоко називається «Молоко незбиране згущене з цукром» і ніяк інакше називатися не може. Якщо ви побачите баночки з назвою: «Згущене молоко з цукром», «Молоко згущене» або «Згущене молоко з цукром» (варіантів безліч), незважаючи навіть на знайому з дитинства синьо-білу етикетку, знайте — перед вами підробка!

У таке згущене молоко, для того щоб його здешевити, замість натурального молочного жиру додають різні рослинні жири, наприклад пальмову олію, яка є шкідливою для організму людини, а також різні харчові добавки. Пам’ятайте, якщо до складу продукту, крім молока та цукру, входить ще що-небудь — це шкідливий продукт.

Колір згущеного молока має бути білим із кремовим відтінком. Якщо ж він світло-коричневий – значить, була порушена технологія виготовлення даного продукту. Консистенція згущеного молока не має бути надто рідкою – це свідчить про те, що з самого початку в сировині було дуже мало білка. А якщо продукт надто густий, то містить багато рослинних жирів або ж його зберігали при високій температурі. Аромат згущенки має нагадувати пастеризоване молоко без сторонніх запахів.

Згущене молоко ТМ «Сладосвіт» виготовляється з дотриманням усіх норм та стандартів. Продукт “Молоко згущене варене натуральне з ароматом горіха” є переможцем конкурсу «Черкаська якість-2016».

Продукт використовується безпосередньо в їжу або для кондитерських потреб. Звичайно, не всі вітаміни витримують температурну обробку. Але мікро- і макроелементи в згущеному вареному молоці залишаються. Навіть більше — завдяки концентрації продукту вміст мікро — і макроелементів в рази вище, ніж у молоці. Наприклад, кальцію в молоці — 120 мг, а у згущеному молоці — 307 мг на сто грам. Які ще корисні вітаміни і мінерали є в згущеному молоці? В основному, кальцій, калій, натрій, фосфор, хлор і фтор. З вітамінів — А, вітаміни групи В, вітамін Н (біотин), РР (ніацин, нікотинова кислота) і холін. Кальцій у комбінації з фосфором сприяє зміцненню зубів і кісток, калій та натрій (а особливо у поєднанні з глюкозою) допомагають розумової діяльності, зміцнюють серцево-судинну систему.

Згущене молоко радять вживати донорам і людям розумової праці, для відновлення організму і поліпшення розумової діяльності.