Повернутися назад

Про користь масла «Сладосвіт»

За останніми дослідженнями британських та американських вчених, 50 грамів масла «Сладосвіт» містить у своєму складі третину щоденної норми вітаміну А, необхідного організму для зору та роботи імунної системи. Також у маслі містяться вітаміни D, K, E, РР, а вітаміни групи В, що потрібні для росту кісток, здоров’я зубів, волосся і шкіри, підтримки діяльності нервової системи і репродуктивних органів. Ще в маслі міститься близько 40% мононенасиченої олеїнової кислоти і ще 150 різних жирних кислот, у тому числі 20 незамінних. У складі натурального вершкового масла також містяться білки, вуглеводи, калій, кальцій, залізо, марганець, магній, мідь, фосфор, натрій, цинк.

З маслом гречана каша стає кориснішою і смачнішою, а в манній воно просто взагалі необхідне, адже батьки дуже люблять давати ці каші дітям, а вони виводять з організму кальцій.

Вчені США дослідили, щоденне споживання кількох шматочків хліба з маслом не призводить до збільшення показників холестерину. Адже вершкове масло (завдяки лінолевій кислоті, яка підтримує кількість холестерину на постійному рівні) знижує показники загального жиру, що міститься в крові. Цей факт важливий для хворих на атеросклероз. Бездріжджовий хліб з маслом, зі скибочкою вареної курячої грудки чи рибним філе, з огірочком, помідором, зеленим салатом, болгарськии перцем, гілочкою зелені — ідеальний варіант сніданку. Такий бутерброд корисний тим, хто страждає від хвороб серця, судин, травного тракту, цукрового діабету та ожиріння.

До того ж, масло здатне лікувати жінок від безплідності й помітно впливає на якість сперми в чоловіків. Воно поліпшує стан шкіри, потрібне для зору, зубної емалі, захищаючи її від руйнувань завдяки високій концентрації вітаміну D.

Саме вершкове масло допомагає повернути нормальний метаболізм і ніколи не призведе до ожиріння, звісно, якщо не захоплюватися булками з маслом. А щодо високої калорійності, то вона забезпечує організм силою й енергією. Без участі холестерину пригнічується реакція мозку на серотонін (гормон, який генерує радість), що призводить до глибокої депресії, безпосередньо впливає на ріст і якість шкіри й волосся. Олеїнова кислота, що міститься в маслі, допомагає знизити ризик ракових захворювань.

У період сезонних ГРВІ та грипу кількість вершкового масла на день слід збільшити до 60 г. Це підвищить імунітет і убезпечить від інфекцій.